Thursday, 12 December 2013

A Little of Something for Our AnniversaryAssalamualaikum w.b.t & salam sejahtera kepada semua pembaca . . .

29 NOVEMBER 2011 – Bukanlah tarikh penting untuk diingati oleh sesiapa melainkan AKU! Ya . . .  Ada apa dengan tarikh ini? Negara kita merdeka dari jajahan orang Inggeris pada 31 Ogos 1957, Malaysia ditubuhkan pada 16 September 1963 dan Hari Raya Aidilfitri jatuh pada 1 Syawal setiap tahun. Mana mungkin 29 November ini menjadi penting bagi seseorang.

Melainkan orang itu mengikat ikatan kasih saying bersama pasangan yang amat disayangi. Haha . . . ya, aku menjalinkan hubungan bersama Nurul Farahizzati Binti Zakaria pada tarikh tersebut. Manusia yang aku kasihi dan amat aku sayangi. Seorang gadis yang baru memasuki alam 20-an, manis pada rupanya dan mempunyai ciri2 seorang gadis Melayu. Kisah kami bermula di UTeM hanya berbekalkan SMS dan sebiji moto Yamaha 125ZR, kami melayari bahtera kehidupan berpasangan bersama-sama.

Coretan ini hanya sekadar untuk menghargai perhubungan yang terjalin selama 2 tahun. 2 tahun memang belum cukup lama lagi untuk aku menayangkan hal peribadi aku ini pada kalian semua, tapi bukanlah menjadi satu kesalahan jika aku berkongsi sedikit kebahagiaan yang aku rasa ini.
Pahit manis perhubungan ini biarlah disimpan didalam ruang memori kami berdua. Jika diceritakan sekalipun, mungkin tidak sama seperti apa yang dirasa. Nyata perasaan itu memang satu perihal yang subjektif. Gadis ini memang cukup tabah untuk mengharungi liku liku perhubungan kami yang sememangnya selalu bergelora. Dia sangan kuat dan cekal menahan perasaanya yang kadang kala aku abaikan. Thus, that is why I’m so madly in love with her.
Banyak lagi ruang lompong yang mencacatkan perhubungan kami ini. Kami berdua mengerti akan perkara itu dan sememangnya berusaha untuk memperbaiki segala salah silap, cacat cela dan titik hitam kami. Aku cuma berharap, jika seandainya umur kami panjang . . . aku memohon agar dipercepatkan dan dipermudahkan urusan kami untuk mengikat ikatan yang sah sebagai suami dan isteri.

Seboleh-bolehnya, jika selepas kami menamatkan pelajaran di Universiti Teknikal Malaysia Melaka ini, mintalah agar kami lekas2 bekerja buat persiapan untuk menuju ke jinjang pelamin. Itulah persiapan secara kasar yang aku boleh simpulkan di sini.

Sekian, harap kalian juga mendoakan kesejahteraan kami berdua . . .


 
My beautiful Nurul Farahizzati Binti Zakaria
She called this 'Tiramisu Love'